BurjaWiFi upgrade

2014-05-26

Pred enajstimi dnevi sem se hvalil kako lepo leti čez hrib, pol pa nekako vse tiho. 🙂 Po testiranju z nakloni NW smeri in ugotovitvi, da Tomaž ne pride noter brez da bi kdo padel ven, ni delalo tako kot prej. Številke so bile bistveno manjše, tja do 1,2mega gor in nekaj manj dol s hriba. V iskanju razlogov nismo prišli do nekega zaključka, zato smo se s klikanjem po  menujih dnevno ubadali… Pa ni kaj dosti pomagalo.

V petek dopoldan sva s Tomažem šla na Trstelj, kjer smo s tavelikega stolpa odstranila kovinsko omarico z Rocketom in obe sektorski anteni. Ena je bila polna vode, brez lukenj da bi odtekla – še vedno je polna vode tu v garaži. Rocket je nato Tomaž postavil na tamali stolp, naciljali smer v dolino in okrog enih odšli, saj se je vreme že pokvarilo. Ponesreči smo še obrnili kamero, ampak to smo opazili šele kasneje v dolini.

Torej rezultat je, da so vse škatle preblizu in se motijo med sabo, zato ne leti na željenih hitrostih, spodaj opisana težava zveni prou kot naša:
http://www.dslreports.com/forum/r28250181-Slow-Throughput-Mikrotik-Ubnt-

Zakaj se nam to prej ni dogajalo je verjetno dokaj logično, prej je bil Rocket v konkretni kovinski škatli. Nekaj se tudi dogaja na žičnem delu omrežja, saj se Nanobridge za link v dolino poveže s switchem samo na 100Half. Vnaprej nas torej čaka popravljanje tistega, kar smo zakuhali. In seveda tistega, ki ga šele bomo.

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v BurjaWiFi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja