BurjaWiFi upgrade

2014-05-16

Danes je Sandi preživel kar nekaj ur na Trstelju. Za začetek je naciljal parabolo za link Trstelj<=>Vrtojba, kjer smo pridobili 3dBm in je sedaj na -60. Ključa 13 ni imel s sabo, zato je moral s stolpa. V kontejnerju ga tudi ni bilo, zato je čakal dostavo. Med sprehajanjem po hribu smo testirali 2,4GHz pokrivanje wlan-si škatle, dela če se ne premika prehitro, za grmi crkne, za kamni tudi. 🙂 Popravil je tamalo anteno za smer po Krasu, kjer je na svoji smeri pridobil največ s spremembo naklona, tudi kar nekaj dBm boljše.

Testiranje z glavno anteno v NW smeri se ni obneslo. Za dober signal v S57TS smeri je bilo potrebno nagniti anteno za krepkih 10 stopinj, kar je bistveno izboljšalo pokrivanje “”pod hribom”” za vse tri postaje S57TS, S52X in S57MM, vendar so se vse ostale smeri drastično poslabšale na -80 ali manj. IQ3GO in IV3/S51WND so tudi padle ven. Vrnitev na začetno lokacijo se je izkazala kot najbolj smiselna.

Ena od opcij je da recikliramo tastari Rocket, ki je še na tavelikem stolpu in ga postavimo postrani navzdol, da pokrijemo še manjkajoče lise.

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v BurjaWiFi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja