BurjaWiFi upgrade

2014-02-01
Po nekaj letih zanesljivega delovanja BurjaWiFi omrežja je čas za večjo nadgradnjo. Trenutno šibka točka je Trstelj, ki prenaša podatke s samo eno škatlo, zato je hitrost prenosa podatkov manjša. V naslednjih tednih/mesecih bo veliko boljše. Na Trstelju je planirana postavitev treh Rocket M5. Postavljeni bodo v tri smeri: proti Vrtojbi, Ajdovščini in proti Temnici. Uporabljene antene bodo, sektorske 120stopinj 19dBi proti Vrtojbi, 120stopinj 16dBi proti Temnici in verjetno 90stopinj 17dBi proti Ajdovščini.

Rocketi bodo na stolpu povezani na Mikrotikov Routerboard, poleg Rocketov bo prostor dobil tudi posebej NanobridgeM5, obrnjen bo proti Vrtojbi (PTP ali WND) in bo namenjen izključno uplink povezavi iz doline na Trstelj. RocketM5 škatla pa je namenjena samemu dostopu do omrežja. Nanobridge, ki je sedaj na stolpu v Vrtojbi obrnjen proti PTP bo zamenjan z NanostationM5. Mikrotik ima samo 5 portov, zadnjega bo verjetno zasedla HD kamera, kot je tudi na stolpu v Vrtojbi. Vse skupaj bo postavljeno na tamalem stolpu, brez podatkovnih povezav v kontejner, kar je najbolj občutljivo ko švigajo strele, za enega od APjev bo v kontejnerju Nanostation Loco M5.

Spodaj potem pridejo še žične povezave na DSTAR repetitor in nenazadnje, zakaj pa ne, tudi Echolink za S55UGO repetitor.

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v BurjaWiFi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja