BurjaWiFi upgrade

2013-10-20
Lep vikend je za nami. Vreme se je sicer v zadnje pol ure pokvarilo, ampak kar nekaj stvari je pod streho. V petek pod večer smo imeli prijeten pizza večer, ki se je toliko zavlekel, da nič ni bilo počitka pred kontestom, 48 ur RTTY ni ravno vsak dan. Sproščen začetek na 80/40m, nič kaj posebnega. 20m se je odprl že kakšno uro pred sončnim vzhodom, 15m takoj ob svetlem in 10m malo kasneje. Japonci na 10m so čista uživancija, nabralo se jih je 118, celo 5 več kot USA na 10m. Sredi dneva sem zakinkal par uric, enako čez noč ker je bilo manj prometa. Worked All Germany se pozna na EU aktivnosti. Danes zjutraj sem še malo po 10m skakal, nekaj 15m in nato 20m, ker nisem imel v soboto skoraj nič zvez. Tam malo po dvej uri se je ustavilo pri 1300 zvezah, za kar je kriv Tom. Klical je da bi bilo za naredit na PTPju udarniško. In smo šli.

V klubu pobrali cev, špage s katerimi smo zvlekli na streho, stisnili še par RJ45 na kablovje, ki smo ga prej čez prst urezali, da ne bi vsega vlekli gor. Heh, niti ni ostalo dosti viška. Objemke so bile prevelike, zato smo improvizirali s koščki lesa, ki so se valjali ob elektrarni. Vdrli v omarico, kjer smo porabili več časa za vdiranje in zapiranje kot vse ostalo. Naj bi delalo.

Odšli v klub, poskusili. Ni delalo… Niti pingalo nič. Po luftu ja, po dratih ne. Luka je moral na sestanek zato nam je pustil ključe sobe kjer so vse povezave. Šli smo na pot, kjer smo ugotovili, da še sreča da je gateway blizu… Smo se pač samo zapeljali. Prispemo na PTP. Tom: “”Imaš ti ključe?”” Šli nazaj v klub, pobrali ključe. Še sreča da smo blizu. 🙂 Nekaj čaranja, mrtva baterija od S56G HTC, še dobro da smo planirali in v mojega&nbsp vpisali tapravo cifro. In zadeva dela… Od kluba do PTPja nese cca 160Mbit. Prvi download testi so bli nekaj čez 2,5megabajta dol in 0,7 gor. Ko bomo uredili hw in konfiguracijo bo šlo verjetno več. Niti eden od PCjev v klubu ni zmogel prebavit speedtest.net Ulovila nas je noč in gospod policist nas je spomnil, da ima za zvagat romune, bil pa je tudi čas za odhod. Mogoče pa pritisnem še kakšen F1. 🙂

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v BurjaWiFi. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja