Vremenska postaja

Pred mnogimi leti je bila kupljena vremenska postaja kategorije “hobby program”. Postavljena je bila – če se ne motim – v pomladnih dneh 2012. Ves ta cas je služila dobro, več kot dobro. Razen software updatov drugih posodobitev ni doživela.

Leta so tekla, drevo od stolpu je rastlo in odmerno mesto smeri in hitrosti vetra ni bilo več ustrezno. Klub je pa bil pred kratkim deložiran. Ne ne… seljeni smo bili na boljše. Sklenili smo, da vremenski postaji dobimo novo, ustreznejše mesto. QRX 4. februar 2016

Postajo sem: pregledal sem spoje, prenovil nosilce in ohišje senzorjev, menjal okvarjen senzor padavin, zamenjal kablovje, namazal bushinge ter jo očistil (res imamo čist zrak?!##!).

Odločili smo se, da senzorje namestimo na aluminijasti drog na enem od vogalov našega domeka. Sledil je nakup in izdelava drobnarij za montažo, cev, objemke. Sledila so dela; nekaj rezanja in vrtanja ter končno namestitev senzorjev na drog. V dneh prejšnega tedna so sledila še zadnja dela. Nemalo težav pa smo imeli z napeljavo. V soboto 28. maja 2016 postaja ponovno bila operativna. Sledila je še izdelava podatkovnega kabla za prenos meritev in objavo domačih straneh ter vremenskih servisih širom spleta. Slednjo nalogo opravlja MalinicaPI. Konzola s prikazovalniki je dobila svoje mesto nad kavčem, kjer bo na očeh vsem firbcem.

V akciji: S50XX, S53NW, S56G in Tadeja

LP HERMAN SLOKAR

Ta vnos je bil objavljen v Novice/Dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja