Vaja Potres Breginj 2016

Pred tednom dni sta se S52AC in S52RR iz RK Krn obrnila name s prošnjo za pomoč pri sodelovanju v vaji Potres Breginj 2016. S50XX je privolil v sodelovanje, tako je zadeva stekla naprej. V Rk Burja smo skompletirali setup dan pred zacetkom oz. Ob 23h zvecer, kot se spodobi HI. V času vaje so bili v S51WND: S56G, S50XX, S53NW in S57BM. V soboto zjutraj sem pri S57BM pobral x300 anteno in se odpravil proti Kobaridu, kjer so me pricakali ostali člani. Naložili smo še preostalo tehniko, vključno z 6 12V akumulatorji po 300Ah each :)(100kg skupaj v racku).
Na lokaciji je bilo malo časa za postavitev zvez, člani RK Krn po dolini so nas že lep čas skušali doklicati in poročati. Med tem časom smo se mi komaj ukvarjali s postavitvijo gazebota (neoznačene palice). S52AC je hitro izdal ukaz o ponovni razstavitvi in popisu palic 🙂 sistem je deloval. Po postavitvi x300 na črn Trival stolp zgrožen ugotovim, da ne pridem na repetitor Kuk…hmm. Postavili so nas na skoraj najslabšo možno lokacijo. V dolino v dolini. Vseeno uspem lepo zvezo s S50XX in S57ZL, ostali člani imajo pretiho modulacijo.
Odpiram tudi S55UGO na Trstelju. Premikam… kombiniram.. Nato le uspe direktna povezava z bazo S51WND na 2m. Seveda je RPT Kanin deloval stalno OK. S52RR se je med tem trudil z KV dipolom. Po testih se z S51WND nismo slišali na KV bandih. Ekipa S51WND je stalno dežurala na bandih, kjer smo tu in tam kaksno rekli. Obiskala nas je ministrica z delegacijo. Hrana: panin s šalamom, sirček, oreščki, jabolko in sok. Kosilo ješprenj, klobasa, krof in pivo. Za RK Krn nekako prvo takšno sodelovanje. Zahvala Rk Burja z moje strani in RK Krn.

Agregat sem samo testiral in ni deloval ok. V Bovcu spet normalno.. Bo treba proučiti. Najdem slab N konektor na TS2000. X300 tudi ni v 100% stanju, oksidacija.

LP

Rok S57LR

Ta vnos je bil objavljen v ARON, Civilna Zaščita. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja