S55DKN

Dne 28.1.18 smo v sestavi Bruno S57BKB, Tom S56G, Klavdij S57NA, Rok S57LR dokončno zmontirali MMDVM 70cm repetitor na Kaninu. Zamenjali smo napajalnike katere je za začetno delovanje skupaj z akumulatorjem posodil Sandi S56AL. Žal se je zaradi zamud z obljubljenim microset napajalnikom s strani ZRS vse skupaj zavleklo, tako da so začasni napajalniki ostali dlje časa na kaninu kot je bilo predvideno.


S55DKN je nastal s pomočjo številnih radioamaterjev. Sandi S56AL je uredil 2x duplexer, dve robustni 70cm anteni za zunanjo uporabo ter sestavljen MMDVM modem z Raspberry pi v ohišju, skupaj s Klavdijem S57NA sta pridobila celotno rack omaro za rpt in drobni materijal(Varovalke, letev, kablovje..). Vse skupaj deluje od prvega dne brezhibno. Bruno S57BKB je pomagal s celotno koordinacijo(postavitev rpt, anten), izdelavo nosilcev za omaro, antene in hitro odpravo napak na samem terenu. Radioklub “BC” je prispeval 2x 100Ah akumulatroje in nekaj drobnega materijala(plastični kanali, H500), varovalke, varistorji, kablovje. Tom S56G je prispeval AP 5GHz za pridobitev dodatnega dostopa do interneta na Kaninu in v dolini. Sistem deluje vzporedno poleg že obstoječega NBP sistema. ZRS je lastnik samega repetitorja DR1X in microset napajalnika. Tom S56G in Nika S55NI iz RK Burja sta tudi priskočila na pomoč pri montaži in programiranju. RK burja je pripomogel s konektroji za H500 kabel.


Vse skupaj zahteva veliko sredstev in vloženega dela. Vsem sodelujočim se zahvaljujem za podporo in pomoč z nasveti.

V bodoče imamo namen širiti 5Ghz omrežje. S strani S51RBC je že kupljen link za povezavo Trstelj – Kanin, dodatne dostopne točke in usmerjevalnike zbiramo prek donacij in sodelovanjem radioklubov.

Hvala vsem za podporo in pomoč.

Se vidimo.

73
S57LR

Ta vnos je bil objavljen v ARON, Novice/Dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja