Digifest – EU PSK DX

2015-05-24

Dan pred tekmovanjem je najboljše, da je sproščen, namenjen počitku, raznim nezahtevnim pripravam, nenazadnje karkoli, samo da ni kaosa, nedelujoče tehnike, lastminute updejtov in vsega kar je običajno. No danes ni bilo dosti drugače. Sinoči sem v klubu vzel postajo, tako da je bil namen postavit 3Radio setup (1xFT1000MP in 2xTS590).
Prostora v shacku nekako ni na pretek, dosedaj smo tri postaje imeli postavljene le v tem istem tekmovanju pred dvema letoma, ampak postavitev se ni obnesla za čas, ko je ostal samo en OP, ko so drugi zakinkali, zato sem začel z drugo idejo, vzporednimi škatlami. Ker je tokrat samo en monitor na PC, nastane dovolj prostora za tri postaje in stole, pa še vedno je nekako prehodno. Pomanjkljivost ki se je pokazala precej na koncu… Zakaj vraga tatretji PC nima mrežne povezave, bravo samo tri linije so na desno stran sobe, od katerih je eno link na Trstelj in dve sta že zasedeni. No začasno povlečen UTP med škatlami pod mizo in že so se hoteli windowsi updejtat. 🙂 Ko se sedi za postajo ne brcat preveč. Malo lahko. Sam ne preveč.

Če bi bil samo to problem, bi bilo še lepo. Po priklopljeni prvi postaji in nato drugi, preverjenih 14/21/28 bandih sem prišel na
precej tih 7MHz. Heh nekaj ne dela… Tuner lepo potjuna, brez pa SWR 1:3… vse tiho. Heh, dejansko je potjunalo dolg kabel. Obisk po vrtu (še dobro da sem včeraj pokosil) je pokazal rezultat, potrgan feedpoint vertikalke za 7MHz. Da je problem bolj popoln, je tamočan spajkalnik sposojen. Tadej, pa nekje v Triglavskem narodnem parku. Pride menda šele pozno zvečer nazaj, pa saj bomo jutri čez dan, eh. Takšne ultimatelastminute variante pa mi niso nekako všeč. Ker pravega orodja ni bilo, sem se tega lotil po “”šolsko””. Dela pa. Hah in to tako, da še ne boljše… flat response čez cel band. Vraga.

PCji so v mreži USB avdio kartice v postajah delujejo, vmesnikih tudi, na oddajo gre, manjka samo še nastavitev makro sporočil, da bo na vseh kištah enako. Ena postaja bo več ali manj skozi na 14MHz, 28 je verjetno najboljše da se menja z 7, 21 pa z 3,5MHz. Po potrebi, kolikor nas pač bo.

Jutri še v trgovino po mesne izdelke, roštilj zakurimo in mmmm, no ne bom preveč. 🙂

Kristjan, S50XX

EU PSK DX Contest

Call: S55W
 Operator(s): IV3CTT IV3FVK S53NW S54MB S56G S57MM S59JL 
              S59MT S50B S50TG S50VS S50XX S50YL Nika Tadeja
 Station: S50XX

Class: MOMT-Old HP
 QTH: Vogrsko
 Operating Time (hrs):

Summary:
 Band  QSOs  Countries  EU Areas
 ---------------------------------
 160:
 80:   64                 81
 40:  247                236
 20:  287                241
 15:   99                 79
 10:    4                  4
 ---------------------------------
 Total:  701      0         641

Total Score = 950,603

Club: Slovenia Contest Club

Ta vnos je bil objavljen v Contesting. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja