S50ANG v Kobaridu

Ekipa iz Radiokluba Burja (S56G, S50XX, S50YL in Tadeja) je skupaj z Radioklubom Krn Kobarid, v soboto 7.10.2017 pripravila predstavitev skupine ARON Severna Primorska S50ANG v Kobaridu, ob XXIII. državnem preverjanju usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa.

Nekaj minut po sedmi zjutraj smo se zbrali na trgu v središču Kobarida, kjer smo si izbrali prvo stojnico v vrsti. Malo kasneje smo se preselili eno bolj naprej, še malo kasneje, pa spet eno nazaj. Na stojnici smo postavili KV postajo (TS590) s prenosnikom in programjem za različne digitalne načine dela (Winlink, PSK, WSJT…), uporabili smo tačrni Trivalov tripod na katerega smo namestili 10m ribiško palico z dipolom za 40m področje, na zvočniškem stojalu je dobila mesto antena X300 z FT7900, ki je bila uporabljena na 144/432 MHz področju, na enem 23colskem monitorju se je predvajal filmček, ki smo ga predhodno pripravili, drugi monitor pa je bil priklopljen na prvi PC (KV postaja). Zraven smo postavili še ročne DMR postaje, ki so požele kar nekaj zanimanja. Zraven so spadale tudi dve klubski kapi z bomboni različnih okusov.
Med postavljanjem nas je Rok presenetil s kofetom, ki je v hladnem jutru prišel ravno ob pravem času. Hvala Rok!

Uspešne Winlink povezave smo vzpostavili z različnimi dostopnimi točkami, od IK0 v jutranjem času, HB9AK nekaj kasneje, opoldan je šlo malo slabše, ampak vseeno je šlo do IW2. Največ težav smo imeli z lokalnim QRMom, ki je bil konstantno na S9. Za naslednjič ne bo narobe če pripravimo še kakšno dodatno anteno, da bomo aktivni še na kakšnem dodatnem področju, predvsem je tu mišljeno 80m, ki bi bil bolj uporaben za dostop do bližnjih postaj.



Ta vnos je bil objavljen v ARON, Civilna Zaščita, Novice/Dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja