2016 Dan Na Prostem

8. Dan Na Prostem Radiokluba Burja je za nami. Huh, še malo pa bomo lahko naredili megaFD ob prvi okrogli obletnici… 🙂

Med lanskimi načrti za letošnjo aktivnost (iz tistega “izgubljenega” listka), smo izpolnili vse točke. Pripravili smo novo zloženko, s predstavitvijo društva in aktivnosti, ki smo jo delili obiskovalcem, naredili smo tudi predstavitveno tablo, ki je bila postavljena na prizorišču in tudi klubske majčke smo lahko oblekli.


Nedelja dopoldan je bila planirana za palačinke, ampak Aljoša S57MM je v soboto zvečer prinesel tako  slasten bograč, da smo ga do jutra s kruhom pomazali.

Call: S55W/p
Operator(s): IV3CTT IV3FVK S50B S50TG S50VS S52K S52X S53NW S53X
             S54MB S55MI S56D S56G S56Y S57LR S57TS S58LA S59MT
             S50XX Luka Tadeja
Station: S55W/p

Class: Multi-Op HP
QTH: Vrtojba
Operating Time (hrs): 24

Summary:
 Band  QSOs  Mults
-------------------
   80:  294    30
   40:  351    33
   20:  396    34
   15:   17    10
-------------------
Total: 1058   107 Total Score = 375,142

Pogoje na bandih bi lahko tokrat opisali z eno besedo – katastrofalni. Navkljub prenizkemu štartu, težavam pri montaži SpiderBeam antene (ne izposojaj opreme!) smo teoretično bili pripravljeni zelo zgodaj. Že pred poldan, ko je sonce neusmiljeno pripekalo smo uporabljali ventilator pod šotorom, zunaj pa iskali senco, če je bilo le mogoče. V naslednjih urah smo še odpravili napačno zvezan 4SQ za 40m, malo popravili 80m inv.V, na agregatu “zajček” ni bil dovolj, zato nekaj šraufanja in ena opeklina, nekaj CAT težav, kasneje še nekaj RFI, pokurjen LAN port in še kaj bi se našlo. Agregat je do konca deloval brez posebnosti na 230V, pokuril je nekaj več goriva kot v lanskem letu.

Tabela prikazuje DXCC države z največjo FD aktivnostjo (izhajajoče iz naše aktivnosti, sem upošteval samo najbolj relevantna leta), z dodatkom USA in JA. Zaradi slabših pogojev je viden drastičen upad DX postaj v letu 2016. Hkrati pa je lahko zanimiv podatek, da smo kljub boljši anteni za 40m v letošnjem letu (večje število ON/PA/G postaj) naredili manjše število DL postaj v primerjavi z ostalimi področji. Vsa prejšnja leta je bilo število DL postaj večje na 40m, kot na 20m, letos pa je najmanjše prav na 40m področju. Če upoštevamo še bistveno manjše število I postaj v letošnjem letu na 40m – samo 2!!! – nam je 4SQ prinesel večje število bolj oddaljenih postaj, nam pa je odnesel bližnje. Mogoče ne bo narobe, če na seznam za naslednje leto ponovno napišemo 40m delta loop in dodamo Stackmatch. 🙂


V številkah, ki niso ravno v povezavi z zvezami, je Dan Na Prostem takšen:
42l vode, 9l Pepsi, pol kg Cedevite, 6l soka, 7kg čevapčičev, 3kg svinjskega vratu, dva kozarca feferonov in dva paprike, en velik ajvar, mala gorčica, štruca in pol kruha, trije štrudli, dva pladnja muffinov, 8l piva, 18l radlerja, 14kg leda, 70l bencina, dve veliki 150l vreči plastičnih in aluminijaskih odpadkov, ena mešana vreča, 5kg oglja, par vrečk prestic in smokijev, četrt kg kuskusa, dve manjši lubenici… Kilometrov pa nismo šteli.


Na tem mestu bi se rad vsem, ampak res prav vsem, od tistih, ki ste postavljali setup, do obiskovalcev, delavcev na postaji, nočnih, dnevnih, vsem, iskrena hvala. Čestitke za uspešno izpeljano aktivnost Dan Na Prostem. Brez vas, ki svoj prosti čas posvetite Radioklubu Burja, le ta, nebi bil to kar je.

Posebno smo v društvu ponosni na našega “omladinca”. Teo S50TG se je odlično izkazal, tako na postaji, kot pri opravljanju drugih del.

Dobre volje in nasmehov je bilo toliko, da prekrijejo marsikateri spodrsljaj, zato bomo tudi naslednje leto pripravili še boljši Dan Na Prostem.

 

Lep pozdrav

Kristjan, S50XX

Ta vnos je bil objavljen v Contesting, Novice/Dogodki. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja