2015 Dan Na Prostem

V letošnjem letu smo planirali različne izboljšave, dodatke, ampak večina se jih je prestavila v prihodnost, če se vseskozi odlaša, potem nekako zmanjka časa, pa tudi vreme letos ni bilo najbolj naklonjeno spremembam.

No pa smo pri vremenu, konkretno, če smo do sedaj vedno imeli kanček sreče, da nas je samo bežno zmočilo, nas je tokrat toliko bolj zalilo, nenazadnje pa je spet bil kanček sreče, saj nas je pustilo na miru pri postavljanju in pospravljanju. Skratka, da se, še slabše, vendar smo dokazali, da se ne damo niti v slabem vremenu. Odlično. Pohvalno.

12m Prosistel stolp z rotirajočo Spiderbeam anteno smo zamenjali s preprostejšimi antenami, ki so se kar dobro izkazale. Postavili smo dve Spiderbeam 12m palici na katerih je bil vertikalni dipol za 20m področje, narejen tam na polju, dvakrat krajšan, na drugi palici pa je bila četrtvalovna vertikalka za 40m področje s štirimi dvignjenimi radiali. Poleg teh dveh anten, smo postavili še dipol za 80m področje, na zelene palice, sicer nisem jih štel koliko jih je bilo, ampak mislim da smo prvo postavili 10 palic in ker se nam je podrlo smo jih v drugo dali samo 8, kar znese: 12m ni šlo, 9,6m pa je delalo. Palice so se ob padcu konkretno uvile, nobena pa se ni zlomila, za kar sem bil kar presenečen. Dipol design je bil za visok stolp, zato samo morali krake postaviti malce nižje, da smo dobili običajni kot za INV V anteno, tako da smo na straneh porabili samo dve palici. Nizko, ampak je delovalo. Dve 10m ribiški palici smo uporabili za zastave, kasneje smo še dodali en loop za sprejem, ki je malo pomagal premagovat statiko. Če bi bil pripravljen setup, brez umerjanja, bi znala to bit zelo hitra montaža. Kaj bomo naredili v naslednjem FDju, pa je še dovolj časa za se kaj domislit.

Postavili smo tri stream kamere, ena je sredi noči nehala delovati, kasneje se je izkazalo, da je odneslo LAN port na switchu, pri vsem bliskanju še malo škode. Ena od ribiških palic, kjer smo imeli zastavo je na par krajih nalomljena, kar priča o prijetnem vetriču. Druga tehnika mislim da jo odnesla brez posledic.

Za udejstvovanje na kulinaričnem področju žal ni bilo idealno vreme, zato sem roštilj uspel zakuriti šele v nedeljo dopoldan, kjer smo malo “”pogreli”” čevape od večera prej, ki pa so prišli ravno ob koncu največjega naliva, ko je bilo še kar precej vode naokoli… so pa bile palačinke sredi sobote odlične. Zadnjo sem jaz pojedel. Za dodati v stalni repertorar.

Agregat je delal, razen začetnega tuhtanja zakaj linear ne preklaplja, no mora biti zajček in ne želva pa dela vse OK. Popil je nekaj čez 60 litrov bencina. Pred nekaj leti ko nas je žgalo sonce, samo se lahko pohvalili da smo spili več kot agregat, ampak letos je zmagal stroj.

Call: S55W/p
Operator(s): IV3CTT IV3FVK S50B S50TG
         S50VS S53NW S54MB S55MI S56G
         S57BM S57LR S57TS S59JL S59MT
         S50XX Tadeja
Station: S55W/p

Class: Multi-Op HP

QTH: Vrtojba
Operating Time (hrs): 24

Summary:

 Band QSOs Mults
-------------------
 80:   276 26
 40:   291 38
 20:   321 51
 15:     3  3
-------------------
Total:891 118 Total Score = 365,520

Če malo primerjamo z lanskim rezultatom, smo letos vzpostavili 891 zvez (251 manj), 50 zvez več na 80m področju, 89 manj na 40m in 148 manj na 20m, 55 manj na 15m. Dokaj pričakovano saj je antenski sistem bistveno bolj okleščen na 20/15m, bistveno manj USA postaj in vsega tistega kar se s tremi elementi dela ob cca 20-22z. Zjutraj bi morali pa malo več ustrajat na 40m. Verjetno. Narejenih je bilo 62 različnih DXCC, kar je precej več kot lani, na šestih celinah, tudi več kot lani. . 314 zvez z Nemčijo (394 lani), 147 zvez z Veliko Britanijo (205 lani) in Belgijo 90 (106 lani). Top3 DXCC je isti kot lani. Začuda. 🙂

Ideje kaj še manjka, kaj dodati smo sproti obdelovali in nekatere tudi zapisali, tako bo naš “”Dan Na Prostem”” naslednjič še boljši.

Hvala vsem za trud, čas, dobro voljo, smeh in še enkrat trud.

Kristjan, S50XX

2015-09-06 Ekipa S55W/p v IARU R1 Field Day SSB

Ta vnos je bil objavljen v Contesting. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja